ремонт на дисплейВ днешно време повредите свързани с дисплея на лаптопа са една от най-често срещаните. Съществуват два основни типа дисплеи / матрици. Едните са с CCFL подсветка / с луминисцентна лампа вътре /, а другите по-новия тип са с LED подсветка / лента с лед диоди /. При повечето повреди, ремонта се изразява в подмяна на дислея, но има случаи като изгоряла CCFL лампа при които повредата е отстранима. В нашия сервиз извършваме подмяна на CCFL лампа, като цената на услугата е според ценовата ни листа и сме се специализирали в този не прост ремонт. При този ремонт се сваля дисплея / матрицата , разглобява се и се изважда лампата на подсветката, като се подменя с нова. Обикновено отнема от няколко часа, тъй като изисква прецизност и спокойствие, защото всяка грешка води до счупване на матрицата и съответно до нейното бракуване.

При по-новите матрици с лед подсветка този проблем не съществува почти, тъй като диодите не прегарят, както се случва с CCFL лампите.

Всички дисплеи / матрици имат управляваща платка, на която подобно на дънните платки има елементи, които разбира се дават дефекти от време на време. Често причината е неправилен монтаж / демонтаж, но може и да се случи просто така от старост. При оставен лаптоп за ремонт ние винаги проверяваме възможно ли е да се отстрани повредата, като чак след това пристъпваме към подмяна на дисплея с нов.